Tuesday, June 27, 2006

stand van zaken

Ja, we zijn het ons ten volle bewust: het is even een tijdje stil geweest hier. Waarschijnlijk is de beste verklaring dat de zomer in zijn volle hevigheid is losgebarsten, en we hebben wel iets anders te doen dan achter een computer te zitten in een veel te warme kamer.

Hebben we nog iets meegemaakt? Jazeker:

Cis is met de kinderen naar Berlijn geweest, terwijl Jan zijn RondeTafel vrienden op bezoek kreeg. We hebben ons allen zeer vermaakt. De mannen vooral met voetbal, eten, drinken en zeilen, de rest van de familie met lekker bijpraten, zwemmen in de openlucht en bezienswaardigheden bekijken.

Voetbal is nu natuurlijk een feest: het land en de stad staan op hun kop. Er verschijnen steeds meer Duitse vlaggen op auto's en huizen, en elke kroeg heeft inmiddels een groot beeldscherm.
Hoewel het voor de Hollanders is afgelopen, hebben we hier genoeg nationaliteiten om ons heen om het gezellig te hebben. Opmerkelijk is dat de Duitsers gelukkig en terecht weer een beetje trots op hun land en vlag durven zijn. Meestal zijn ze daar extreem bescheiden in. Niet echt een typische Nederlandse eigenschap, merken we nu we iets meer afstand hebben.

Ook het weer is een feest: het is overdag rond de dertig graden, en meestal koelt het tegen de avond af door een onweersbui. Vanmiddag na school met het hele gezin genoten van zon en water en een hapje op het terras aan de Starnberger See. Wat een leven!

De kinderen hebben nog precies een halve dag school. Dan is het 7 weken vakantie en hebben ze er hun eerste volle schooljaar alweer opzitten. Ze hebben het fantastich gedaan allebei. Op naar de volgende groep, of beter: grade.

No comments: