Tuesday, August 23, 2005

eerste dag op school!

Gisteren, maandag 22 augustus was de grote dag....Effie en Jochem gingen voor het eerst naar hun nieuwe school. Allebei een beetje zenuwachtig, wij ook natuurlijk. Hoe worden ze ontvangen, lukt het een beetje met de taal, zitten er leuke kinderen in de klas?

De eerste indruk: het is hartstikke leuk! Effie hoefde niet door Cis naar haar klas begeleid te worden. 'Ik vind het zelf wel, mam' . Jochem was blij dat mama nog even met hem meeliep naar de klas en werd daar door zijn nieuwe juf zo vriendelijk opgevangen dat Cis al snel te horen kreeg: ' ga nou maar, mam!' Dus liet Cis met bonkend moederhart haar bloedjes van kinderen achter in de grote wereld van de Munich International School.

Er was meteen een koffie-bijeenkomst waar de ouders elkaar konden ontmoeten. Komende zaterdag is er een grote BBQ voor alle kinderen (1200) en hun ouders, gaan we zeker naartoe.

Om kwart over drie zat de eerste schooldag erop en haalde Cis de kinderen weer op. Enthousiaste gezichten, mooie verhalen over de eerste engelse les, de eerste sportles, de eerste les duits. Jochem begrijpt nog niet zoveel van het engels, maar dat hindert hem niet zichtbaar. Alleen tijdens het speelkwartier was hij even eenzaam geweest, niemand wilde met hem spelen. 'Wat heb je toen gedaan?' vroeg Cis...'liedjes gezongen in mijn hoofd', zei Jochem. Tja, wat er dan als ouders door je heen gaat kan iedereen wel raden.

Effie begrijpt het Engels echt al heel aardig en pikt het snel op. Schreef al haar eerste verhaaltje in het engels!

Alleen Effie heeft een Nederlands jongetje in de klas, Jochem moet het doen met aleen maar buitenlandse kinderen. Van alle nationaliteiten, maar engels- en duitstalige kinderen zijn in de meerderheid. Nu hopen we natuurlijk dat ze allebei snel één of twee vriendjes/vriendinnetjes vinden waarmee ze misschien ook na school eens kunnen spelen.

No comments: