Friday, August 26, 2005

verdere belevenissen

Het is nu vrijdag 26 augustus. De laatste dagen werd de actualiteit beheerst door de overvloedige regenval en vele overstromingen. Gelukkig hebben we daar zelf geen last van gehad, anders dan dat we wel genoeg regen hebben gezien. Voor veel dorpen hier in de omgeving waren er natuurlijk catastrofale gevolgen. Hele wijken weggespoeld, geen pretje. Inmiddels is het weer behorlijk verbeterd, vanmiddag konden we alweer buiten eten. Volgende week komt de zomer, zeggen ze, met temperaturen rond de 30 graden.
Met Jochem en Effie gaat het redelijk goed op school. Ze hebben er best plezier in, en ze verwonderen zich over alle nieuwe dingen die ze leren. Effie is inmiddels ingewijd in de geheimen van Mathematics en in het bijzonder de square-root (vierkantswortel), waar ze in Nederland natuurlijk nog niet van gehoord had. We waren allemaal onder de indruk van de huisregels van de school, die uitgebreid ingaan op zaken als respect, hygiene, orde, op tijd zijn, enzovoort, en waar ook streng de hand aan wordt gehouden. De taal is voor Jochem nog wel lastig, maar hij begint al de eerste Engelse woorden te zeggen. Hopelijk helpt dat om snel een beetje aansluiting te vinden bij de andere kinderen, want dat heeft hij hard nodig. Effie leert verschrikkelijk snel, hierbij geholpen door totale afwezigheid van enige angst om fouten te maken. Die ratelt erop los alsof het allemaal heel normaal is.
De hele familie heeft inmiddels een bezoekje aan kantoor gebracht, waar een compleet ontvangstcomité klaarstond om Cis en de kinderen van harte welkom te heten. Niet alleen erg beleefd, maar ook ontzettend vriendelijk.
Dan de naschoolse aktiviteiten: de school organiseert er vele, we moesten kiezen uit een lange lijst. Effie heeft zich opgegeven voor kookles en de zwemclub, Jochem voor voetbal en drummen.
Dat betekent dat ze allebei op dinsdag en donderdag van 9 to 6 ' onder de pannen' zijn.
Verder is een plekje in de schoolbuis gereserveerd, zodat ze vanaf 15 september 's-middags zelf naar school gaan. De bus stopt dan op 5 minuten lopen vanaf ons huis en de bus doet er dan nog 10 minuten naar school over.
Tenslotte hebben we allemaal erg veel zin in het weekend. BBQ op school en samen leuke dingen doen. We gaan fietsen huren en de omgeving verkennen.
Laatste nieuws: ons huis in Heemstede is verhuurd voor een jaar aan een NL gezin met twee kinderen. Vanaf 12 september. Een prettig idee dat dat geregeld is. Veel liefs uit München!

1 comment:

20koeien said...

even een test om te zien of het makkelijk is een commentaar achter te laten. Jan