Thursday, February 09, 2006

Vrijwilligers maken daken in Beieren sneeuwvrij - telegraaf.nl [Buitenland]

Uit de Telegraaf van vandaag:

Vrijwilligers maken daken in Beieren sneeuwvrij - telegraaf.nl [Buitenland]: "Vrijwilligers maken daken in Beieren sneeuwvrij
MUNCHEN - Honderden vrijwilligers zijn in Beieren in de weer om de daken sneeuwvrij te maken. Tot de actie is besloten na dagen van zware sneeuwval. De autoriteiten in het zuiden van Duitsland willen voorkomen dat daken onder het gewicht van de sneeuw bezwijken.

De leden van de vrijwillige brandweer en andere hulpkrachten zijn de hele nacht van woensdag op donderdag aan het werk geweest. Waarschijnlijk moeten de werkzaamheden donderdag de hele dag worden voortgezet. Vooral in de districten Passau en Freyung-Grafenau liggen nog veel daken onder een dik pak sneeuw. Veel wegen zijn moeilijk of niet begaanbaar. Een aantal scholen blijft als gevolg van de sneeuwoverlast dicht. "

Wij hebben hier (nog) niet zoveel last van. Ons dak is van twee meter gewapend beton, en die halve meter sneeuw die er nu opligt, zorgt voor een extra isolatielaag. Wel is het twee keer per dag sneeuwruimen. Vannacht is er weer een flinke laag bijgekomen..het stapelt zich lekker op.

De wegen zijn echter goed begaanbaar.

No comments: