Thursday, February 02, 2006

Jochem naar het ziekenhuis

Maar gelukkig viel het allemaal erg mee. Gistermiddag heeft Jochem bij het skieen een enorme klap gemaakt. Iets te overmoedig ging hij, harder dan hij eigenlijk aankan, achter zijn vriendje aan. Zijn vriendje is een echte 'dare-devil' en springt overal overheen en overal vanaf.

En daar ging het mis. Jochem eindigde met gedraaide benen in de diepe sneeuw en kon niet meer lopen. De vader van het vriendje is meteen hulp gaan halen, terwijl Cis bij Jochem bleef. Jochem werd met een sneeuwscooter van de piste gehaald. Dikke knie, maar op het eerste gezicht niets gebroken.

Bij nader onderzoek in het ziekenhuis werd dit bevestigd. Misschien de banden iets uitgerekt, maar het ziet ernaar uit dat het verder geen gevolgen heeft. De arts had wel zoveel inzicht dat hij Jochem's been in een groot verband wikkelde, dat hij natuurlijk vandaag op school kan laten zien.

Vanmorgen zag het er allemaal goed uit, niet meer dik maar een beetje blauw. We zijn in ieder geval weer eens bevestigd in onze keuze dat we de kinderen verplicht met een helm laten skieen, want enige roekeloosheid en overmoed is zeker aanwezig.

3 comments:

Anonymous said...

Wat nou met een helm laten skieen. Hij heeft toch een blauwe knie of ben ik nou in de war :-)

20koeien said...

ja, je bent in de war. Zeker ook te vaak zonder helm geskied..Jan

Anonymous said...

Little Bam-Bam in de bocht zeker!
Marjolijn