Sunday, March 19, 2006

Een vol weekend!

Links een foto van Marjolijn, ons schoonzusje, een fantastische fotografe, die ons de afgelopen week een heleboel mooie plaatjes van onze (woon) omgeving bezorgde, nog altijd bedekt met sneeuw!

Leonie en Marjolijn en hun hond Jessie hebben donderdag de terugtocht aanvaard naar Nederland. Snik!

Er zijn van die weekenden dat we echt weten dat we in het buitenland zijn! Het begon met een Iers feestje op vrijdag. St Patricksday wordt door de Ieren gevierd omdat deze heiligman ooit alle slangen uit Ierland zou hebben verjaagd. Dat is jaarlijks menig Guiness, groene wijn, schnapps en wat dies meer zij waard, totdat je erbij neervalt... Hoogtepunt was een volksdans die wij al snel onder de knie hadden, wat een plezier zo'n avondje Ierse humor!

Zaterdag hebben Ef en Cis een hele dag geoefend voor hun optreden komend weekend. Ik moet zeggen optredens want de show wordt niet een keer maar wel drie keer opgevoerd! Het is bijzonder onderdeel uit te maken van dit theater feest. 120 mensen tussen 8 en 70 jaar doen er aan mee. Iedereen die van zingen en dansen houdt: dik, dun, pukkelig of met perzikhuid, wie dat wil krijgt de kans op het toneel te stralen. Met veel discipline en vooral positieve feedback wordt uit een ieder het beste gehaald. Wat een sfeer om in op te groeien! Of om op wat latere leeftijd weer eens wat uitdaging in aan te gaan!

Jan vloog naar Nederland voor wederom ' niet zomaar een verjaardag' van zijn lieve zus Leonie. 50 jaar zou je haar niet geven! Een leuke belevenis met mensen uit alle perioden van haar leven. Een moment dat je niet meer over kunt doen, een avond om niet te missen!

Zondag bij thuiskomst een vroege avond met een Duits gezin beleefd in een Thais restaurant. Ook dat is bijzonder van de internationale gemeenschap waar wij deel van uit maken. Mensen zien je een keer, je hebt een leuk gesprek met elkaar en wordt meteen mee uit gevraagd! Erg leuk om mensen te spreken die hier geboren en getogen zijn. Zij spraken over waarom zij het hier zo heerlijk vinden, over het Duitse onderwijs en waarom zij kozen voor de internationale school. Zij klagen over de recessie die in Duitsland al 10 jaar voortduurt, geven hun visie op het regeringsbeleid waar wij nog te weinig van hebben gevolgd en geven ons tegelijkertijd gouden tips voor gezinsuitjes in deze omgeving!

Tijdens zo'n weekend is het bijzonder te merken dat wij mensen veel met elkaar gemeen kunnen hebben, ook als wij mijlenver van elkaar geboren en getogen zijn!

No comments: