Sunday, April 02, 2006

kortebroekenweer

De lente is aangekomen! Het is hier nu een graad of 20, lekker zonnetje, geen sneeuw meer te bekennen (alleen in de verte, op de bergen, is nog sneeuw te zien).

We besteedden het grootste deel van de zaterdag aan wat werk in de tuin (wat een zooi als de sneeuw weg is). De kinderen hebben de hele dag buitengespeeld met kinderen uit de buurt en Jochem kreeg, vooruitlopend op zijn verjaardag een nieuwe fiets die natuurlijk ingewijd moest worden. Eentje met 21 versnellingen, zo'n mountainbike-achtig ding, echt heel stoer. Hij kan nu eindelijk de "berg" omhoogfietsen. Dat lukte met zijn oude fiets niet.
Voor het eerst had hij geen moeite om zelf een bijdrage te leveren uit zijn spaarpot. Normaal gesproken zit hij nogal op z'n centen. Die worden elke dag geteld en waag het niet om de wekelijkse zakgeld-betaling over te slaan! Maar we vinden het belangrijk dat hij leert dat er in onze tuin, hoe mooi ook, geen geldboompje groeit en dat niets vanzelf gaat.

Zaterdagmiddag waren we uitgenodigd voor de thee bij onze duitse buren. Een hele happening, met een mooi gedekte tafel (leek wel kerstmis), verschillende soorten zelfgemaakt taart, kortom veel moeite gedaan. We zijn inmiddels allebei in staat om een conversatie in het Duits te voeren, al merk je dat woordenschat nog beperkt is en grammatika lastig blijft.

Zaterdagavond uit eten met Marion en Mark, de ouders van een vriendinnetje van Effie, met wie we het erg goed kunnen vinden. We gingen naar een visrestaurant aan de Starnbergersee, lekker en een leuke avond gehad.

Vandaag, zondag, lekker niks. Beetje rommelen en voorbereiden voor de komende werk- en schoolweek.

No comments: