Sunday, April 09, 2006

paasvakantie



de komende twee weken hebben de kinderen vakantie. Twéé hele weken paasvakantie...wat een feest. De komende week zijn we thuis (Jan werkt) en de week daarop zijn we in onze eigen Heimat.

Het weekend begon hier goed met een concert op vrijdagavond in Schloss Seefeld met Ierse volksmuziek. http://www.braeustueberl-seefeld.de/ zie ook de foto links.


Zaterdag was het stralend lenteweer. Jochem en Effie speelden lekker buiten terwijl wij ons bezig hielden met de lentekriebels. Betekent: nog meer gordijnen kopen (dit keer voor de slaap- en logeerkamers) en een zoektocht naar tuinmeubelen. Natuurlijk wél even onderbroken door een heerlijke lunch in de lentezon in de Biergarten van Kloster Schäftlarn.

Het is gelukt met de tuinmeubels: we vonden tafel en stoelen van aluminium, die helemaal bij het huis passen. De term tuinmeubels is eigenlijk niet goed, want alleen bedoeld voor het terras. Ook de gordijnen hangen al, het ziet er prachtig uit. En bovendien zijn de slaapkamers nu beter te verduisteren, hetgeen ook prettig is.

Zondag was helaas erg regenachtig en grijs, maar desalniettemin hadden we een heerlijke dag. 's-middags gingen we met Engelse vrienden & kids naar de film (Antartica van Walt Disney, een echte familie-film-aanrader, we zagen 'm "auf Deutsch") en daarna zijn we zeer gemutlich met z'n allen ergens gaan eten.

Grappig genoeg hadden de kinderen geen enkel probleem met het feit dat de film in het duits was. Hoewel het spreken nog niet zo goed gaat, merken we nu dat ze het inmiddels prima begrijpen.

No comments: