Tuesday, January 31, 2006

en nu even serieus

Tja, daar zitten we dan, in een internationale gemeenschap. Om ons heen veel mensen die voor grote ondernemingen werken. Vaak wonen ze in München omdat hun bedrijf of organisatie hier het hoofdkantoor heeft. Niet toevallig, want Duitsland is een grote markt en München ligt lekker centraal in Europa. Hiervandaan kan men relatief makkelijk en snel overal komen.

Het is dan ook interessant om de verhalen van de mensen om ons heen te horen, die veel reizen. Je merkt dan dat de wereld kleiner wordt. Men vliegt in en uit naar Oslo, Sydney of Bangalore alsof het niks is. Niet altijd om klanten te bezoeken, of andere kantoren, maar vaak ook om bij toeleveranciers te gaan kijken. Want software wordt in Bangalore gemaakt, vertalingen in Tjechie, het callcenter zit in Ierland, enz.

Lucas stuurde mij een mooi verhaal over ' The world is flat', n.a.v. een speech van Bill Gates op het World Economic Forum in Davos. Ik heb hierover een mooi, kort artikel gevonden, dat e.e.a. kort en krachtig samenvat. Hieronder de link. Dat de wereld plat is, of in ieder geval steeds platter wordt, realiseren we ons hier beter dan ooit. Wat dat betekent voor onze kinderen, is een goede vraag. Kansen en bedreigingen waarschijnlijk, zoals altijd. Iets meemaken van andere culturen en talen kan waarschijnlijk sowieso geen kwaad. Leren te communiceren via MSN, weblogs, wiki's etc. hoort daar inmiddels vanzelfsprekend bij. Kennis verspreidt zich immers razendsnel, maar je moet ook weten waar je het vindt en hoe je het deelt.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/4660244.stm

' The World is flat' is overigens een boek, geschreven door Tom Friedman.
Dit berichtje is geschreven door Jan en opgedragen aan Cis, die zich met een niet aflatende energie inzet voor de integratie van onze kinderen in een wereld die steeds kleiner wordt.

1 comment:

Anonymous said...

Tot tranen geroerd. Zeker bij het opdragen aan Cis. En ik meen het serieus.