Saturday, December 17, 2005

pakken sneeuw en nieuwe ski's

De afgelopen 24 uur heeft het hier zeer serieus gesneeuwd...er is minstens 15 cm verse sneeuw gevallen en het sneeuwt nog steeds. Hoewel de "lokale" bevolking het allemaal niet zo op prijs stelt, zijn wij Hollanders hier toch wat positiever over.

Het is tenslotte net alsof we nu in een ansichtkaart wonen, en zolang alles blijft functioneren hebben we er voorlopig meer lol dan last van. De sneeuw is natuurlijk een prachtige gelegenheid om de nieuwe auto uit te proberen; gisteravond reden we dwars door de sneeuwstorm naar vrienden in Ammerland, zo'n 20 km verderop....zonder enig probleem rijdt het ding op z'n sneeuwbanden naar boven en naar beneden, draait en remt alsof er géén sneeuw ligt, wat een plezier. Bij onze vrienden werden we overigens na deze "barre" tocht getrakteerd op een geweldige rijsttafel, iest dat je hier verder nergens vind. Behalve bij Nederlanders die goed kunnen koken natuurlijk..het was erg gezellig en wat is het toch eigenlijk bijzonder dat we hier ook al een aantal mensen om ons heen hebben met wie we het zo goed kunnen vinden. Hierdoor voelen we ons zolangzamerhand echt een beetje thuis.

Nu er zoveel sneeuw ligt, moet er geskied worden....daarom kochten we vandaag de laatste delen die nog aan onze uitrusting ontbraken: ski's voor Jan en Cis. Voor Effie en Jochem kochten we ze al eerder, zodat nu de hele familie van een eigen uitrusting is voorzien. En dát betekent: spullen in de auto, jassen aan, en binnen drie kwartier zitten we in de skilift.

Is er dan nog iets te klagen? Nee, op het ogenblik niet. Nou ja, eigenlijk zijn de weekends een beetje te kort...

No comments: