Monday, December 05, 2005

december feestmaand

Een kerstmarkt hier, een Winterfest daar; het is hier allemaal erg gezellig rond kerstmis. Gisteren vierden we het jaarlijke Winterfest op school: alle nationaliteiten verkopen lokale specialiteiten (voor Nederland erwtensoep, poffertjes en stroopwafels) en er was een groot optreden van de verschillende schoolkoren, die allen kerstliederen zongen. Cis en Effie zingen allebei in het schoolkoor, het was prachtig. Ook hier een kerstmarkt met kraampjes en glühwein en overal muziek.

Vandaag staat de komst van de Goedheiligman op het programma; de voorspelling is dat hij ondanks gladheid met een grote zak voor de deur zal staan. Nu maar hopen dat er niemand mee hoeft naar Spanje...

Het weekend stond voor een groot deel in het kader van een bezoek aan IKEA, want onze gordijnen moesten besteld...het is gelukt maar het was weer een heel gedoe. Met kerstmis hangen ze!

Onze nieuwe auto is eindelijk gearriveerd...toys for boys. Voor de kenners: A6 break, 3.0 TDI quattro. Héél belangrijk met al die sneeuw...maar goed dat we nog een NL rijbewijs hebben zodat het puntensysteem voor ons nog niet werkt.

We verheugen ons op het bezoek, komend weekend, van Lucas en Maud + kids, hopen dat het een beetje behoorlijk gaat sneeuwen, want het is nu een beetje saai nu alles weer weggesmolten is.

No comments: