Monday, November 07, 2005

7 november

Ons weekend ging weer snel voorbij...we legden vele kilometers af om heen en weer te rijden naar vrienden en speelafspraken voor de kinderen. Effie heeft een vriendinnetje in Neufahrn, ongeveer een kwartier naar het noordoosten en Jochem heeft een vriendje in Ammerland, ongeveer twintig minuten naar het zuidoosten. Als ze allebei buitenshuis gaan spelen, ben je gauw anderhalf uur onderweg om ze 'even' te brengen. Maar nog steeds is spelen bij vriendjes hun favoriete tijdsverdrijf, dus we doen het graag. We leren nu wel wat beter de weg, en vermaken ons nu door de binnendoor-weggetjes te nemen, die soms niet eens op de kaart staan en dwars door het bos gaan. Een 4wd heeft hier nog echt zin! (misschien kopen we nog eens een echte jeep...)

We zijn lid geworden van de Holland-München club, www.holland-club.de die veel bijeenkomsten organiseert. Komend weekend is er een Heineken-feest met rijsttafel en daar moeten we natuurlijk bij zijn. Maar het belangrijkste is natuurlijk het Sinterklaas feest op 5 december..Sinterklaas komt speciaal voor alle NL kinderen naar München en daar gaan we natuurlijk naartoe. Jochem wil graag Sint nog eens herinneren aan zijn afspraak van vorig jaar, dat hij naar de Pietenschool mag als hij 10 wordt. Hij ziet hier erg naar uit en vind het geen probleem om dan uit huis te gaan en in Spanje te gaan wonen. Kennelijk heeft hij de smaak van het Expat leven te pakken: " dan leer ik ook nog Spaans, pap!" Hij is al aan het sparen voor zijn vliegticket...

Zondagmiddag waren de kinderen bij vriendjes en zijn we samen op de fiets gestapt. We hebben ontdekt waar de naam van onze straat vandaan komt...op ongeveer 500 meter van ons huis begint een enorm bos (Hochwald) waar je tientallen kilometers kunt wandelen of fietsen zonder dat je iemand tegenkomt. Echt prachtig, maar onze stadsfietsen zij hier niet helemaal op gebouwd. Iedereen heeft hier mountainbikes, wat steeds beter te begrijpen is.

Effie's juf is met zwangerschapsverlof vertrokken, ze heeft nu een meester, die erg aardig lijkt. Nog even afwachten, maar de eerste goedkeurende verslagen zijn binnen.

gelukkig wordt onze weblog nog steeds goed bekeken, we hebben tussen de 10 en 15 vaste " gasten" per dag..dus we gaan nog even door. Als onze lezers geinteresseerd zijn in speciale onderwepen, horen we dat graag...

groet uit Starnberg, waar nog steeds geen sneeuw in zicht is (hoewel de eerste sneeuw in de Franse Alpen gevallen is..)

No comments: