Friday, November 18, 2005

sneeuw!


eindelijk is het zover: vanmorgen werden we wakker én verrast met een dikke laag sneeuw. Er is vannacht minstens 10 centimeter gevallen. Onze omgeving ziet er nu uit als een kerstkaart.

Dat sneeuwval een leuke manier is om je buren beter te leren kennen, hebben we vanmorgen ontdekt: vanaf 7 uur gaat iedereen de straat op om, verplicht, z´n stoep sneeuwvrij te maken. Gelukkig mochten we de schuiver van de buren lenen, want met onze hark duurde het wat lang.

Rond half acht kwam de sneeuwservice met veel lawaai de straat schoonvegen. (Beieren geeft jaarlijks rond de 80 miljoen euro uit om sneeuw te ruimen...)

Voor het eerst ook kennisgemaakt met file: zo`n eerste dag van hevige sneeuwval levert meteen kilometerlange files op. Men zegt dat het een kwestie van aanpassen is, dan verdwijnen de files weer. De meeste mensen gaan pas over op winterbanden als de sneeuw gevallen is. Ik zal proberen om vanavond een paar foto´s te plaatsen.

een witte kerst lijkt hier wel verzekerd...groet uit een wit München.

Zie hier hoe het er op de berg uitziet waar we laatst nog in de zon wandelden: http://www.swisswebcams.ch/deutsch/webcam.php?wid=1045500451

No comments: