Monday, November 28, 2005

Sinterklaas in Starnberg

Het was even stil op de site: alles te verklaren door het feit dat Jan ergens in Spanje op een berg zat en mooie wandelingen heeft gemaakt, maar zonder toegang tot internet. Geen updates dus.

Ondertussen is er natuurlijk wel het een en ander voorgevallen in Huize van Betten. Hier een update.

Sinterklaas heeft ook hulp in Duitsland en gelukkig hebben wij een schoorsteen waar de kadootjes voor de schoen doorheen kunnen. De Duitse Sinterklaas spreekt en schrijft gelukkig gewoon Nederlands, want een Duits gedichtje in de schoen zou toch wel raar zijn. Jochem zit elk vrij moment tekeningen voor de Sint te maken, waarschijnlijk uit economische motieven, maar toch schattig.

Afgelopen zondag hadden we een sinterklaasfeest bij de NL club, met meer dan 100 kinderen en 200 ouders. Een enorm goed georganiseerd festijn, alle kinderen kregen een persoonlijk woordje en een mooi kado. Sint had zelfs (uit betrouwbare bron vernomen) gezorgd voor meer dan 80 kilo pepernoten, boterletters, borstplaat en chocoladetters. Dat niemand missleijk is geworden mag een wonder heten. Hoewel de middag eindeloos leek te duren was het zeker de moeite waard. Jochem heeft nog geinformeerd of Sint ook nog met een zak vol bij ons thuis langs zou komen, maar kreeg geen bevestiging, noch een ontkenning. Afwachten maar, zal wel van de sneeuwval afhangen.

Wat de sneeuw betreft zat Jan op het goede moment in Spanje: daar was het 16 graden en droog, prima loopweer, terwijl Cis elke ochtend met de sneeuwschuiver aan de slag kon...eenmaal teruggekeerd bleef het tot nu toe droog en verdwijnt de sneeuw langzaam.

Effie heeft intensief les op haar klarinet, gaat met de dag beter en klinkt al best leuk. Ze is erg enthousiast en oefent elke dag. Ook haalde ze een gouden medaille en diploma voor zwemmen; echt een geweldige prestatie. Ze moest hiervoor een paar zware proeven afleggen, ik weet eerlijk gezegd niet precies meer welke.

De kerstkoorts slaat hier aardig toe: overal verschijnen kerstmarkten, lichtjes en kerstmannen. Ziet er sprookjesachtig uit en het is een erg gezellige tijd van het jaar om hier te zitten. Binnenkort krijgen we het management team van Reed op bezoek bij ons thuis voor een kerstborrel en een kerstdiner. (dat laatste doen we overigens in een restaurant, uit praktische overwegingen)

Dan hadden we nog onze duitse buren op bezoek, érg aardige mensen die bereid zijn met alles te helpen en advies te geven. Ook hebben ze nog een paar geweldige tips voor uitgaan, restaurants, etc. We hadden een leuke avond met ze.

Deze week maar eens naar Ski's gaan kijken, want binnenkort moet het toch gaan gebeuren....dit om de lezers een beetje jaloers te maken:)

Groet uit een koud maar droog Starnberg..

No comments: