Sunday, January 01, 2006

gelukkig nieuwjaar!




Een heel gelukkig en gezond 2006 gewenst vanaf 660 meter boven NAP (ons huis te Starnberg)
We hebben de afgelopen dagen weer veel meegemaakt. Na het vertrek van Cis' familie hebben we twee dagen met ons vieren gehad, voordat de volgende gasten arriveerden. Die dagen werden nuttig en aangenaam ingevuld met het aanvullen van de voorraden, het verschonen van de logeerbedden, een door Cis uitgevoerde schoonmaakbeurt (onze hulp brengt deze dagen in Polen door) en....een tochtje skieen door Jan en de kinderen.

We konden onze nieuwe ski"s uitproberen en eens ervaren hoe het is om bij 12 graden onder 0 in een sneeuwbui te skiien. Niks mis mee, maar een beetje koud...maar wel heerlijk om de gelegenheid op drie kwartier rijden van onze voordeur te hebben. Zeg maar in de achtertuin.
" dit was het leukste dat we tot nu toe in Duitsland hebben gedaan, Pap", was de reactie van Effie en Jochem.

Daarna kwamen onze Rotterdamse vrienden. Met hen zijn we Munchen in geweest, hebben wandelingen gemaakt door de omgeving, gesleed op één van de langere rodelbanen (5.5. kilometer, daar ben je een dik uur mee bezig) bij minstens -15 graden (brrrrrrr) én natuurlijk oud en nieuw gevierd.

Erg gezellig allemaal. We hadden voldoende vuurwerk, maar we waren in de buurt bijna de enigen die een beetje flink herrie maakten. Nu weet tenminste iedereen waar de Hollanders wonen..

Inmiddels heeft het twee dagen gedooid en is de sneeuw wat minder nadrukkelijk aanwezig, evenals de kou. Maar de vooruitzichten zijn van zéér winterse aard...

1 comment:

Anonymous said...

harstikke leuk dat effie is geweest, gezellig om jullie weer even gesproken te hebben en hopelijk hebben jullie een goede terugreis gehad!