Sunday, January 29, 2006

Ski zaterdag






We hebben er al een paar keer over geschreven, maar nu dan een paar foto's bij het verhaal.

Onze ski-zaterdagen, georganiseerd door school. Zo'n 300 deelnemers vertrekken 's-morgens om 7.30 uur vanuit Starnberg naar een ski-oord, meestal net over de Oostenrijkse grens. Met de bus een uur rijden.

Als de bussen op bestemming aankomen, duurt het even voordat iedereen zichzelf georganiseerd heeft. Ski's, stokken, mutsen, kinderen bij de juiste ski-leraar etc. Voor de meeste kinderen duurt dat te lang, en beginnen meteen in de sneeuw te spelen. Jochem is dat jongetje met de rode helm en de gele ski-schoenen. Lekker klimmen en glijden!

De dames moeten altijd van alles met elkaar overleggen en bespreken. Hier Cis met haar vriendin Vivienne.

Op de heen- en terugreis is het altijd feest in de bus (ouders zitten bij elkaar, kinderen zitten in een eigen bus) De kinderen kijken een spannende film, de ouders nemen allemaal lekkere dingen te eten en te drinken mee en hebben zo een soort pré en apres-ski in de bus. Ook is er vaak muziek en wordt er meegezongen. Hier zien we Ian die een bierflesje als microfoon gebruikt. Het kan gebeuren dat om 8.00 uur de eerste fles prosecco ontkurkt wordt...

Ian kwam 's-morgens net uit Taiwan gevlogen en was net op tijd bij de bus. Gelukkig had hij nog een fles echte snake-wine op de kop kunnen tikken, hetgeen natuurlijk voor grote hilariteit in de bus zorgde. Het zag er erg smerig uit (was ook smerig) maar we hebben allemaal braaf meegedaan om de fles leeg te krijgen. Want wanneer krijg je nou de gelegenheid om slangewijn te drinken?

Het was een prachtige dag, de zon scheen volop, 's-avonds om 22.00 uur lagen we uitgeteld maar tevreden in bed.

No comments: