Wednesday, January 18, 2006

wat gaat de tijd snel..

het is alweer even geleden sinds de laatste update. We hebben het kennelijk druk. Maar er is weer veel te vertellen.

SKI ZATERDAG

afgelopen zaterdag hadden we onze eerste ski-zaterdag (via school georganiseerd) in een serie van zeven. Om 7 uur melden bij het station, dus vroeg opstaan. Dan ieder in zijn eigen bus (kinderen hebben een eigen bus, ouders ook) en op weg. In dit geval naar Oostenrijk, een uur rijden. Er waren ongeveer 300 deelnemers, wat een organisatie.. Eenmaal aangekomen stonden de ski-leraren voor de kinderen klaar en ieder kreeg z'n ski-passen uitgereikt. Meteen maar naar boven. Ijzig koud, beneden was het al -14. Maar de zon brak door en het werd een prachtige dag. Jochem klaagde een beetje over het feit dat zijn groepje niet zo hard ging, maar het kan geen kwaad dat hij de basis goed onder de knie krijgt. Effie was helemaal door het dolle heen. Wij hadden een relaxed dagje; de hellingen waren allemaal blauw of rood, van die echte snelwegen. Niks mis mee. Na afloop ging ieder weer zijn eigen bus in, alwaar we werden getrakteerd op allerlei soorten drankjes en hapjes die de meer ervaren deelnemers hadden meegenomen. After Ski in de bus...wat heerlijk als je na zo'n dag niet zelf hoeft te rijden en nog verwend word ook!

CIS JARIG

Zondag was Cis jarig en dat hebben we groots gevierd. Jan had Ieneke (onze trouwe oppas uit NL) laten overkomen als verrassing voor Cis en die stond zondagmorgen ineens voor de deur. Eerst samen brunchen, daarna zijn Jan en Rob (man van Vivien, een vriendin van Cis) de keuken ingedoken om een rijsttafel voor te bereiden, die we 's-avonds met twee gezinnen én de beide oppassen (de oppas van Vivien en Rob was ook uit NL gekomen) hebben verorberd.
Effie en Jochem vonden het natuurlijk erg leuk dat Ieneke er was, zo lekker vertrouwd en altijd in voor een spelletje Mens-Erger-Je- Niet...

Maandag hebben Cis en Vivien (die precies even jong is als Cis) een verjaardagswandeling georganiseerd voor een serie dames, gevolgd door een lunch bij de Italiaan. Prachtig weer, besneeuwd landschap, heerlijke hapjes en een hoop gezelligheid is de korte versie van dit verhaal.

Dinsdag heeft Cis Ieneke meegenomen naar de stad en hebben ze samen de kinderen opgehaald van school, ook voor Ieneke natuurlijk leuk om te zien waar ze zitten.

woensdagochtend is Ieneke weer vertrokken, het was een erg leuk bezoek.

Jan vertrekt morgen naar Turkeie voor het huwelijk van zijn nichtje Willemijn. Aan Cis de schone taak om zaterdag de tweede Skidag met de kinderen te beleven. (of te overleven, want het is toch wel een hele organisatie met ski's, stokken, schoenen, mutsen, etc. etc. )

Het weer: de afgelopen dagen was het hier behoorlijk fris, met temperaturen onder -10, maar nu is het warm, (boven 0) en regent het een beetje.

No comments: