Monday, October 03, 2005

dagje vrij

Vandaag, maandag 3 oktober, was de dag van Duitse eenwording. Een nationale feestdag, dus iedereen was vrij. John en Ina vertrokken vanmorgen vroeg na het ontbijt.
We hebben met hen een beetje sightseeing gedaan, de school bekeken, een bezoekje aan Jan's kantoor gebracht en lekker gegeten in de plaatselijke Stube. En natuurlijk bijgepraat bij de haard.
Het ontbijt vanmorgen was een bijzondere belevenis, want het was helder weer en we konden vanuit onze eetkamer de Alpen prachtig zien liggen, door de zon beschenen en al een beetje sneeuw op de toppen. Wat een prachtig gezicht! Gecombineerd met de herfstkleuren lijkt het hier nu wel een sprookje.

Jan moest een ochtend werken en Cis stortte zich op de overvloed aan woekerende planten die overal om ons huis groeien. En: de toegang naar ons dakterras belemmeren...
Maar na een dag noeste arbeid kunnen we er weer bij.

Jochem speelde met een vriendje van een ander Nederlands gezin en Effie verveelde zich een beetje. Totdat Jan weer thuiskwam, want toen konden ze zich samen gaan vermaken met het schoonspuiten van de terrassen. Daar is jaren niets aan gedaan en zijn nu wat zwart-groen uitgeslagen. Een goede beurt met de hogedrukspuit doet wonderen.

Morgen gaan we weer echt aan de slag nadat we na zo'n lang weekend al weer een beetje vakantiegevoel beginnen te krijgen. Overigens: we zijn inmiddels sinds vorige week officieel als inwoners van Starnberg ingeschreven. De formulierendrempel was niet zo hoog als we hadden verwacht. Misschien wordt dat met het overschrijven van de auto van Cis nog iets anders, maar dat zien we wel.

Volgende uitdaging: onze sateliet aan de praat krijgen, zodat we NL TV kunnen zien. Groeten uit een inmiddels weer zeer regenachtig Starnberg.

1 comment:

Anonymous said...

Hallo allemaal,

Heb net jullie weblog helemaal doorgelezen omdat ik niet helemaal bij was. Wilde alleen even melden dat alles goed gaat, we de boekenweek van de OV ingaan maar vooral dat we vorige week een paar heerlijke flessen wijn uit de Elzas soldaat hebben gemaakt. Hoop dat jullie die traditie in ere houden........?
Leuk om te lezen dat het jullie zo goed gaat daar. Wellicht komen we elkaar nog ergens tegen in de herfstvakantie.

Grussgott,

Bas van Rossem

O ja, Jan: alle draaiboeken zijn bij ons, alleen heb jij nog een digitale versie van het boekenweek-script?