Wednesday, October 05, 2005

logeerkamer klaar

Laat de gasten maar komen! John en Ina hebben onze logeerfaciliteiten goedgekeurd als onze eerste officiele gasten. Het nieuwe bed blijkt lekker te slapen.

Tsja, ons leventje hier begint eigenlijk een beetje ' gewoon' te worden. Nu alles zo'n beetje functioneert komen we ook in een wat gewoner rythme. Effie en Jochem gaan `s-morgens naar school, Cis naar Duitse les of naar een koffie-lunch of workshop bijeenkomst, Jan naar zijn werk.

Effie is elke ochtend opgewekt en vrolijk, Jochem heeft altijd wat opstart-problemen. Effie kwam gister zéér vrolijk thuis, ze had zó'n leuke dag gehad....en Jochem was erg trots want hij had een kadootje van de Engelse juf gekregen omdat hij alle 'checks' goed had. Wat dat precies was kon hij niet goed uitleggen, maar dat hij een bijzondere prestatie had geleverd was duidelijk. We zijn in ieder geval erg trots op allebei, want ze doen het toch maar goed in dit nieuwe land.

Jochem heeft weer een nieuw vriendje erbij, een Duits jongetje, waar hij inmiddels een middag heeft gespeeld. Gek genoeg is taal eigenlijk geen onderwerp bij het spelen. Ze brabbelen wat engels of duits met elkaar en moeder helpt soms een beetje met vertalen, maar het gaat prima.

Na een paar zéér regenachtige dagen begint het weer te verbetern, voor de komende dagen wordt prachtig weer voorspeld. Dat komt goed uit, want dit weekend komen Margot en Guy ons met een bezoek vereren. We kijken ernaar uit! Kunnen we de lederhosen weer aantrekken...:)

No comments: