Wednesday, October 19, 2005

Helaas, helaas, onze internetverbinding thuis ligt er weer uit. Vrijdag komt ons 'mannetje' om te kijken waar het probleem zit. Tot die tijd moeten we het weer even zonder Email doen.

Het goede nieuws is dat onze televisie inmiddels meer dan 400 kanalen laat zien, waaronder alle Nederlandse programma's. Gisteravond nog net het laatste staartje van Bayern München-Juventus kunnen zien. Bayern won met 2-1, voor de liefhebbers, en staan nu op de eerste plaats in hun groep in de Bundesliga. Roy Makaay scoorde niet, maar speelde weer geweldig.

Gisteravond was Jan uitgenodigd voor een receptie op het NL consulaat, het doel was om NL ondernemers kennis te laten maken met Duitse ondernemers. Het was interessant en onderhoudend, alles begeleid door een toespraak van de Beierse staatssecretaris voor economische zaken. Het wordt op zo'n receptie weer duidelijk hoeveel Nederlanders / Nederlandse bedrijven hier zitten..al of niet in joint ventures met Duitse ondernemingen.

Effie doet op school een project over het menselijk lichaam, haar onderwerp is het ademhalingssysteem. Aan het eind van het project wordt alle informatie gebundeld in een document en moeten de leerlingen aan elkaar hun onderwerp presenteren in een spreekbeurt. Maar ondertussen leren ze ook de bijbehorende Engelse woordenschat, tijdens gymlessen wordt de nadruk gelegd op hartslag, bloedsomloop, ademhaling enz. en op die manier is alles met elkaar verbonden. Wat een leuke manier om te leren...

Cis neemt vandaag op school deel aan een workshop over peer mediation...er lopen op school een aantal kinderen rond die getraind zijn om conflicten onderling op te lossen...morgen meer hierover.

Onze huisraad is uitgebreid met een heuse sterrenkijker, een prachtig kado van Cis voor ons huwelijksfeest. We hebben het ding in elkaar geschroefd en kijken nu samen met de kinderen naar de maanmannetjes, de melkweg en we proberen de planeten te vinden...nog niet gelukt. Het bijbehorende boek/ sterrenatlas geeft inzicht in de dagelijkse sterrenstand, maar begint pas in januari 2006. Hebben we nog even de tijd om het apparaat zelf goed te installeren, callibreren etc.

1 comment:

Anonymous said...

heya starnberg.blogspot.com blogger discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your website http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com