Thursday, October 20, 2005

Peer Mediation

Cis was bij een bijeenkomst over Peer Mediation op school: idee is dat kinderen zelf leren conflicten op te lossen met behulp van mediators, kinderen die daarvoor een cursus hebben gedaan.
De bijeenkomst was bedoeld om uit te leggen hoe het programma werkt, in welke klassen het wordt ingevoerd en natuurlijk om bekendheid aan het programma te geven. Volgend seizoen start het programma ook bij Effie's Grade. Maar het succes zal afhangen van de mate waarin er van deze mogelijkheid gebruik gemaakt wordt.

We zijn nog steeds bezig om onze papiermassa in orde te krijgen: we wachten al enige tijd op een zogenaamde 'Lohnsteuerkarte'. Pas als deze kaart, die van het stadhuis moet komen, in ons bezit is, kunnen we officieel salaris ontvangen met inhouding van belastingen etc.. Niemand die kan vertellen wat de planning is....we wachten rustig af.

Jochem bracht met de klas, onder begeleiding van de leukste moeder*, een bezoek aan de supermarkt. Dit in het kader van een project over gezond voedsel. Ze moesten informatie verzamelen over vetgehaltes, suikergehaltes, etc. etc. Na afloop kregen ze bij de kassa allemaal....snoep. Nou ja.

Nog een mooie anekdote over Jochem: we kregen een compliment van een Engelstalige vader over het feit dat Jochem al zo goed Engels spreekt. Hij had keurig verteld dat z'n vader bij een uitgeverij werkt en tijdschriften maakt. Maar de vader was wel benieuwd welke tijdschriften dat dan waren. "well", zei Jochem, " with naked women". Vader wilde toch wel graag van Jan horen welke tijdschriften dat dan zijn....maar snel uitgelegd dat hij vaktijdschriften uitgeeft, o.a. voor gynaecologen....

Nog een paar dagen, dan hebben we een weekje vakantie. Eerst komt Marloes met haar ouders + broer en zus voor een paar dagen naar ons, waarop we ons allen erg verheugen (Effie natuurlijk het meest, die is al dagen opgewonden), daarna gaan we naar Nederland voor een paar dagen. We hebben er erg veel zin in.

* drie keer raden wie dat was..

1 comment:

Anonymous said...

Niet jokken, jan! Kinderen vertellen altijd de waarheid en dat zal dus nu ook wel het geval zijn ;-)

Ben zeer geinteresseerd in de Peer mediation. Wat een fantastische ontwikkeling, zou dat ook iets zijn voor Bush?

Fijne dagen toegewenst volgende week.
Weer even genieten van oude vrienden.

Als ik het zo zie moeten we snel een tijd boeken om jullie te zien. Wat een drukte.

liefs,
Marjolijn