Sunday, October 16, 2005

legoland

De familie van Betten in Legoland....


We hebben weer een gedenkwaardig weekend achter de rug. Vrijdag maakten we wat beter kennis met de NL mensen die bij ons in de straat wonen; dat was erg gezellig en goed om zo'n stel (met leuke kinderen bovendien) als bijna-buren te hebben. Zij hebben een aantal jaren geleden besloten dat het hier prettiger wonen is dan elders en blijven ook hier. Maar natuurlijk was het ook leuk om samen te praten over de verschillen NL-Duitsland en de voordelen-nadelen van hier wonen.

Zaterdag stonden we vroeg naast ons bed: de kinderen waren al helemaal opgewonden omdat we naar Legoland zouden vertrekken. Dat was pas einde van de dag, maar je weet hoe dat met kinderen is...vroeg ontbijten dus en daarna snel naar school voor de jaarlijkse "ski-swap". Daar brengen alle ouders hun overtollige of ondermaatse skispullen heen, zodat andere ouders er misschien hun voordeel mee kunnen doen. En dat deden we: voor Jochem en Effie kochten we voor weinig een complete uitrusting. Ski's, stokken, schoenen, brillen en..helmen. Ze gaan inmiddels zo hard en roekeloos, dat dit een goed idee lijkt. Als ze met school gaan skieen, zijn helmen trouwens verplicht.

Cis heeft zaterdagmiddag nog even op school geholpen en daarna vertrokken we naar Legoland. We zijn precies 12 1/2 jaar getrouwd, en het leek een mooie gelegenheid om dit op deze manier met de kinderen te vieren. We kwamen na anderhalf uur rijden aan in een wat scharrig hotelletje, hetgeen de pret op geen enkele wijze kon drukken, hebben hier nog iets gegeten en zijn vervolgens op tijd gaan slapen. Zondagmorgen vroeg op, we stonden vooraan bij de poorten van Legoland, nog vóór openingstijd.

Zodra de hekken opengingen hebben we ons op de eerste attraktie gestort, de achtbaan, om daarna de ene na de andere af te werken. Het was in twee woorden érg leuk. Volgens Jochem en Effie was het de leukste dag van hun leven....en het is inderdaad een aanrader. Leuk, afwisselend, goed georganiseerd, schoon, eten en drinken niet zó duur dat je er nog weken spijt van hebt geen eigen boterhammen meegenomen te hebben. Dat alles overgoten met geweldig zomerweer. Misschien plakken we er nog 12 1/2 jaar aan vast.

No comments: