Monday, September 12, 2005

beroemdheden en roofvogels...



Het weekend zit er al weer op. Cis is weer terug, kwam vanmorgen vroeg met de nachttrein uit NL. Eigenlijk een prima verbinding, maar voor de prijs kan je waarschijnlijk net zo goed gaan vliegen. Zeer tijdig boeken schijnt overigens een manier te zijn om de prijs binnen de perken te houden, maar dat geldt met zo goed voor het vliegtuig.

Terwijl Cis hard gewerkt heeft om ons huis in Heemstede "huurklaar" te maken (daarbij geweldig geholpen door Mark en Suzanne, en mentaal ondersteund door Marion en Karin) hebben de `thuisblijvers` zich goed vermaakt. Zaterdag een verjaardag bij één van de leden van de Nederlandse Maffia, zoals iemand dat noemde. Er is hier een tamelijk grote Nederlandse gemeenschap en iedereen kent iedereen, zo lijkt het. Een beetje Jet Set, waar we aan moeten wennen. Wel leuk natuurlijk om op zo´n feestje een echte beroemdheid als Roy Makaay te ontmoeten. Voor de niet-kenners: een Nederlandse voetballer die top-scorer is bij Bayern München en in Duitsland net zo bekend als Beckenbauer. Een aardige, relaxde vent trouwens, zonder bravoure of enige vorm van arrogantie. Misschien dat hij daarom wel zo geliefd is hier. De foto hierboven is speciaal voor Maarten en Tijn!

's-avonds met de kinderen gegeten in de plaatselijke Biergarten, waar ze hun lokale favoriet al ontdekt hebben: Kaysersmaiern, een soort door elkaar geroerde pannenkoek met appel en poedersuiker. Aan de stamtafel gezeten kom je dan makkelijk in gesprek met de inboorlingen, die het leuk vinden om te horen wat de ervaringen van zo'n Nederlands gezin hier zijn.

Zondag was weer tijd voor de grote uitstap: een bezoek aan het 130 km verderop gelegen Schloß Rosenburg, een soort Pieterburen voor roofvogels. Na een bezoek aan het museum met opgezette wolven, bruine beren, vossen, en natuurlijk roofvogels, begon de demonstratie van de jacht met roofvogels. Iets om nooit te vergeten en een echte aanrader. De adelaars, valken en buizerds lieten zien hoe ze vis, vogels, konijnen etc. vangen, de gieren gaven een demonstratie lijken pikken. De enorme adelaars vlogen zo dicht over onze hoofden dat je daarna je haar weer moest kammen. Hierboven een foto van de witkop-adelaar, bekand als nationaal symbool van de USA.

Eenmaal weer ' thuis' in ons vakantiehuisje was iedereen erg moe. Nog even huiswerk maken en Engels oefenen en het weekend zit er weer op...niet nadat er nog even driftig met vriendjes en vriendinnetjes gebeld was om de belevenissen van het weekend door te nemen.

Morgen meer nieuws over ons huis...kunnen we er op tijd in, of wordt het weer improviseren? Ons vakantiehuisje moeten we in ieder geval uit.....

2 comments:

Anonymous said...

Maarten (Crul) was helemaal trots op het feit dat zijn vriend had gesproken met Roy Makaay en dat Jochem hem daarover opbelde! Om te laten blijken dat de hele familie dat erg leuk vond hebben we een tweetal foto's gemaakt die we via een apart mailtje aan jullie opsturen. Het bewijs dat Jochems verhaal echt klopt wordt dan voor 100% bewezen. Maarten vertelde ook dat Groep 4 een kaart van Jochem kreeg. Juf heeft de kaart voorgelezen en iedereen vindt het heel leuk dat je weer een keer naar Nederland komt.

Anonymous said...

De oma van Effie en Jochem levert hierbij is benieuwd of het gaat lukken haar commentaar te geven inde familyblog. Als het lukt gaan jullie regelmatig van mij horen!