Tuesday, September 20, 2005

Hoe bevalt het ons?

Ons huis is heerlijk. Eerst de voordelen: overal vloerverwarming, zéér comfortabel. Héél veel kastruimte: elke pan en elk kledingstuk heeft z'n eigen plank of la. Dat moet ons helpen een beetje georganiseerd te blijven. De garagedeur werkt met een afstandsbediening...een grote luxe en een erg leuk gadget. De open haard trekt als een tierelier..onze voorraad hout zal er wel snel doorheen gaan, zeker nu de avonden wat koeler worden.
De nadelen: de verwarming is niet makkelijk per ruimte te regelen. Hoe gaat dit uitpakken met de stookkosten? Het hele huis galmt nog een beetje wegens het (nog) ontbreken van gordijnen. Als je boven iets zegt, hoor je het in de kelder. De garagedeur gaat wel goed open, maar niet goed dicht. Moet je nog de auto uit...afzien.

Jochem en Effie hebben het steeds leuker op school en weten zich steeds beter te redden. Ze gaan nu zelf 's-morgens met de bus naar school; het is een mooi gezicht om ze zo de straat uit te zien lopen met hun rugzakken. Cis haalt ze 's-middags op, vanwege allerlei onregelmatige nascholse activiteiten is het lastig om de bus te plannen.

Jochem had gister tegen de Juf gezegd dat hij in de pauze nog een vriendje mist om mee te spelen. Toen de juf vervolgens aan de klas vroeg wie er in de pauze met Jochem wilde spelen, stak de hele klas z'n hand op. " Zelfs alle meisjes, mam", vertelde hij enthousiast.

Iets verderop in de straat blijkt een NL gezin te wonen, met een dochtertje van effie's leeftijd, die ook op dezelfde school blijkt te zitten, maar in een andere klas. Cis is eropaf gegaan, heeft aangebeld, en de moeder vond hetz een goed idee om de meisjes dat de meisjes elkaar leren kennen. Wie weet klikt het, het zou wle erg leuk zijn als Effie een vriendinnetje om de hoek zou hebben. Deze mensen wonen al 8 jaar in Duitsland, we moeten nog maar even afwachten of ze nog wel behoefte hebben aan "Nederlandse" aandacht.

De hele stad staat in het teken van de Oktoberfeste, die meer aandacht trekken dan de uitslag van de verkiezingen. Vanmiddag krijgen de kinderen zelfs vroeger vrij om ernaar toe te kunnen. Die tijd wordt overigens ingezet om naar IKEA te gaan, waar onze huisraad aangevuld gaat worden met een burootje voor Effie, lampen, gordijnen, logeerbed, etc. De oktoberfeste moeten nog even wachten...

Binnenkort verwachten we Jan's zus en zwager die een stukje van hun vakantie bij ons door komen brengen. Leuk om te kunnen laten zien hoe we hier zitten!

No comments: