Monday, September 26, 2005

nog steeds geen internet..

Helaas, het is nog niet gelukt ons internet thuis aan de praat te krijgen. Er is iets aan de hand met het wachtwoord van de router, veel te technisch voor ons, en ons mannetje moet langskomen..hopelijk dinsdag. Effie's vriendinnetjes moeten dus nog even geduld hebben met MSN-en. Ons email adres werkt gewoon, Jan kan dat op kantoor aflezen en beantwoorden.

We hadden een heerlijk weekend, dat inderdaad voor een deel werd opgevuld met in elkaar zetten van IKEA spullen en ophangen van lampen, uitpakken van nog meer dozen etc. Maar de kinderkamers zijn nu klaar, we kunnen aan de studeerkamer-en logeerkamer beginnen. Effie heeft een nieuw buro gekregen, Jochem een nieuwe lamp en .....voetbaldoelen in de tuin. Kunnen we mooi oefenen. Nog zo`n 40 dozen te gaan en dan zijn we klaar. De komende week zal in het teken staan van administratieve aangelegendheden, want we hebben nog vreselijk veel formulieren in te vullen en instanties af te gaan. Ook wacht ons nog een uitdaging met het aan de praat krijgen van ons sateliet-televisie systeem...maar als we dat eenmaal hebben kunnen we lekker Nederlandse filmpjes zien dankzij Canal+. En het journaal volgen natuurlijk. Gek genoeg hebben we hier trouwens nog geen seconde televisie gekeken...er is niet zoveel op de Deutsche Fernsehen en we hebben het sowieso te druk met andere dingen.

Het was weer geweldig mooi weer en we hebben daar zondag van geprofiteerd door een mooie fietstocht langs de Starnberger See te maken, gevolgd door een boottocht. Fietsen konden mee terug op de boot. Er liggen hier honderden kilometers fietspad, vaak helemaal autovrij door prachtige bossen. Wel is het wennen aan de heuvels, er moet soms hard getrapt worden in de eerste versnelling om hijgend boven te komen. Naar beneden gaat het dan soms wel erg hard, veel mensen zie je hier met helmen op fietsen, wat niet zo gek is gezien de hoge snelheden.

Effie en Jochem kregen allebei prachtige kaarten van hun ' oude ' klas. De kaarten hebben een mooie plek op de schoorsteen gekregen, bedankt allemaal! Wat leuk dat jullie iets van je laten horen...Effie en Jochem missen hun vriendjes en vriendinnetjes best, maar in de herftsvakantie zijn we een paar dagen in NL. Misschien lukt het dan om een paar vriendjes/vriendinnetjes te zien.

No comments: