Monday, September 05, 2005

vakantiegevoel overheerst

Zo snel als het weekend kwam, zo snel is het ook weer voorbij. We hadden een vol programma en gedragen ons alsof we nog steeds vakantie hebben. Vrijdagavond een wandeling langs de Starnberger See gemaakt, langs de plek waar Koning Ludwig II ooit verdronken is onder mysterieuze omstandigheden. Daar staat een groot kruis in het water, een plek die met name voor Jochem zeer intrigerend is. Hij raakt niet uitgepraat over zijn speculaties wat er allemaal gebeurd kan zijn.

Zaterdagochtend een bezoekje aan de plaatselijke variant van de Bijenkorf, alwaar Effie en Cis zich in het internetcafé konden uitleven met MSN en Email, en waar vaders lekker de krant kon lezen. Af en toe hoorden we een kreet van Jochem die weer een level verder was op de gameboy. Daarna op weg naar het hoogtepunt van de dag: een bezoek aan kasteel Neuschwanstein (zie de link www.neuschwanstein.de), één van de kastelen van dezelfde Koning Ludwig II. Werkelijk een sprookjeskasteel. Hier is Richard Wagner als vriend van deze Ludwig vaak op bezoek geweest en de combinatie tussen zijn "Ring der Nibelungen" en dit oord is snel gemaakt. Je hoort Wagner bijna als je door de streek rijdt. Inclusief tocht per paard en wagen naar boven was het een bezoekje om niet snel te vergeten, echt sprookjesachtig.

Zondagochtend een bezoek gebracht aan het Olympiapark en het BMW Museum, beide verplichte onderwerpen voor ieder die in München woont, maar zeer de moeite waard.

's-Middags waren we uitgenodigd bij een NL familie die ook net in de buurt is komen wonen. We hebben heerlijk geBBQ-d en ervaringen uitgewisseld. Het klikte prima tussen ouders onderling en kinderen onderling, dus iedereen heeft zich uitstekend vermaakt. De dames hebben al besloten om samen Duits te gaan leren, Effie heeft er vast en zeker een vriendinnetje bij.

Binnenkort (17 september) is Effie jarig, en ze was het weekend een beetje sip bij de gedachte dat ze haar verjaardag zal vieren zonder de haar zo vertrouwde vriendinnenclub uit Heemstede.
Dat zijn dan weer van die momenten dat je denkt "ach, waren we maar vast een jaartje verder".
Verder was het ook moeilijk voor Effie om te begrijpen dat het er voor haar niet in zit om het komende partijtje van Marloes mee te maken. Ze heeft het idee dat ze best zelf in staat is om "even" heen en weer te vliegen...

No comments: