Wednesday, September 21, 2005

inbrekers?

Consternatie in huize van Betten. Terwijl Cis gister eind van de dag met Effie naar de buren liep om iets te vragen, zou Jochem even alleen thuisblijven. " ik ben over 5 minuten terug Jochem, blijf jij even hier?" zei Cis. "Ja hoor, ik speel met mijn gameboy" zei Jochem. Helaas had hij hier snel genoeg van en besloot achter zijn moeder aan te lopen. En trok de deur keurig achter zich in het slot....Niemand had de sleutel bij zich, behalve Jan die ergens met zijn team in een restaurantkelder zat te eten en onbereikbaar was....

Na de nodige stress, hulp van buren en een slotenmaker die uiteindelijk ergens door een klein kelderraampje naar binnen kon kruipen, is de familie "gered". We weten nu dat het huis, eenmaal op slot, een vrijwel onneembare vesting is.

Verder heeft Cis kennis gemaakt met het "Abfallamt", een gemeentelijke instantie die speciale vuilnuiszakken verstrekt en ergens op een onvindbaar adres verstopt zit. Tja, als je eenmaal weet hoe het werkt is het simpel..

Tenslotte heeft Cis gistermiddag het aangekondigde bezoek aan IKEA gebracht. Nadat ze uren met de kaart op schoot en de kinderen achterin de auto door de regio heeft gereden, (de IKEA is hier niet zover vandaan, maar goed verstopt), werd ze geconfronteerd met de fantastische en onovertroffen klantvriendelijkheid van deze geweldige keten. Ze accepteren geen creditcards. Gelukkig kon er nog net een burootje voor Effie kontant betaald worden, maar een tweede rit zit er dus alweer aan te komen.

Onze lessen van gister:
- nooit zonder sleutel het huis verlaten, al is het maar om de vuilnis buiten te zetten
- altijd de goede, door de gemeente vertrekte vuilniszakken gebruiken
- nooit naar IKEA zonder een berg contant geld op zak
- toch eens overwegen of we niet een TomTom voor Cis moeten kopen. (ze wil er zelf nog niet aan, maar we geven haar nog een paar weken)

No comments: